Nu we na talloze slapeloze nachten eindelijk het verhaal achter de Dimitri Finds Out- meme hebben ontdekt, zijn we op zoek gegaan naar de oorsprong van een andere zeer bekende meme.

Iedereen die af en toe eens op het internet surft is de bewuste foto al eens tegengekomen ; drie fuifbeesten die eruitzien alsof ze ter plaatse een exorcisme aan het uitvoeren zijn, namelijk de meiden van de Girls gone derp-meme. Eén van deze dames, Lizzie, heeft een tijdje terug haar verhaal gedaan aan het tijdschrift Cosmopolitan.

“Toen ik de post van acteur Wentworth Miller zag over een pijnlijke post die online rond ging, voelde ik ontzettend met hem mee. Hoewel ik Wentworth’s persoonlijke strijd niet kan begrijpen, begrijp ik wél hoe het voelt om ongewenste bekendheid te krijgen door een meme. Toen ik op vakantie was in Thailand maakte ik voor het eerst kennis met de shaky face, omdat jongens die ik tijdens mijn reis ontmoette ‘m deden. Zo moet het: je schudt je gezicht zo hard als je kan en je springt op en neer terwijl iemand er een foto van maakt. De resultaten zijn hilarisch. Vijf jaar geleden was ik een bruidsmeisje van mijn vriendin Katie en ik besloot (laat op de avond, uiteraard) om de shaky face te doen met Katie en een andere vriendin, die ook bruidsmeisje was. De foto werd genomen met een digitale camera en toen de foto’s van de bruiloft verspreid werden en ik deze foto voor het eerst zag moest ik ontzettend lachen – hij was echt perfect.”

“Ik zette de foto op Facebook en ik kreeg meteen veel reacties van mijn vrienden. Ik denk dat de foto wel 200 likes kreeg. Maar toen begonnen vrienden de foto te delen en liep het uit de hand. Een dj in Duitsland deelde de foto op zijn Facebook met het bijschrift “Fantastische zaterdagavond” en toen ontstond een sneeuwbaleffect. Ik kon niet geloven hoeveel aandacht de foto kreeg. Het was OVERAL. Van over de hele wereld probeerden mensen met me in contact te komen via Facebook en duizenden mensen gaven de foto likes en comments. Maar elke keer als ik dacht dat de storm rond de foto was gaan liggen, kwam hij weer ergens anders naar boven. Bijna altijd bij artikelen over vrouwen die extreem en beschamend dronken waren.”

“Deze meme is natuurlijk grappig omdat we niet zo ver heen zijn als iedereen denkt. Maar ik denk dat het absoluut belangrijk is om te bedenken dat memes mensen wél pijn kunnen doen – kijk alleen maar naar Wentworth Miller. En het gaat niet alleen om bekende mensen: normale mensen als ik kunnen ook de hele wereld over gaan. Het is makkelijk om te vergeten dat de personen op deze foto’s ook echte mensen zijn.”

Voilà, dat weten we nu ook alweer en gelukkig zien de dames in het echte leven er een stuk appetijtelijker uit. Op naar de volgende meme!

1

Image 1 of 5

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."