Ai ai, Belgische liefhebbers van hogere sferen alom in rouw.

Want Nederland is in een ‘gedeeltelijke lockdown’. Cafés en restaurants zijn gesloten, maar ook… de coffeeshops. Dat wordt even op de kin kloppen voor alle cannabisliefhebbers, tenzij je een aardige wintervoorraad hebt ingeslagen.

Of als je trotse bezitter bent van onderstaande mega-super-toeter. Deze joint, die een tweetal jaar geleden werd gerold, staat nog steeds in de recordboeken als duurste joint ooit. Het was het geesteskind van het Amerikaanse wietmerk Stone Road Farms. Een ‘stikkie’ in de vorm van een gouden olifantenslagtand, met maar liefst voor 24.000 dollar aan cannabis in.

De slagtand is 75 centimeter lang en volledig gehuld in 24-karaats gouden vloei. Al dat klatergoud houdt een halve kilo wiettoppen, ruim een halve ons bubble hash en liefst 200 gram concentraat vast. Vrij vertaald: voldoende wiet om al lachend doorheen elke gedwongen quarantaine te geraken.

De winst van het kunstwerk werd gedoneerd aan de American Wildlife Foundation. Alhoewel… winst? De hoogste bieder kocht de superjoint uiteindelijk voor een luttele 4000 dollar. Een goeie deal, met de nadruk op deal.

Tja, wie het laatste lacht… lacht waarschijnlijk nu nog steeds.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."