Sex Pistols-zanger John Lydon, beter bekend als Johnny Rotten, heeft zijn fundamentele punkmentaliteit al jaren laten varen.

Your future dream is a shopping scheme, klonkt de aanklacht tegen het consumentisme in Anarchy in the UK, de eerste single van de Sex Pistols die in 1976 insloeg als een bom. Maar meer dan veertig jaar later blijft er niet meer veel over van de provocatieve songteksten tegen de heersende financiële instellingen. Zo gaf een tijdje terug de band toestemming aan Virgin Money om hun creditcards te sieren met de bekende coverhoes van de single.

Rotten zelf verscheen nog in een reclame voor Country Life, een Brits botermerk. Dit leverde hem volgens The Guardian zo’n vijf miljoen pond (6,8 miljoen euro) op.  Money talks, bullshit walks, zover is duidelijk. Maar ook het uiterlijk van überpunker zelf heeft letterlijk én figuurlijk wat van zijn wilde haren verloren.

Nu op zijn 62ste geniet hij namelijk van een welverdiend pensioen. En een reünie van de Sex Pistols zit er waarschijnlijk niet meer in: Lydon liet onlangs optekenen dat hij de medebandleden van destijds een stel talentloze eikels vindt, die beter naar de maan kunnen lopen.

https://www.youtube.com/watch?v=JkrCZCYdzXE

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."