Ze promoot meerdere producten in haar posts, schijnt feestjes bij te wonen en plaatst foto’s met andere modellen, ontwerpers en muzikanten. 

Daarnaast is ze actief op elk social media-platform. Ze heeft zelfs een single, ‘Not Mine’, beschikbaar op Spotify. En toch is er iets niet pluis met haar.

Maak kennis met model en zangeres Lil Miquela, een gedigitaliseerde versie van een echte vrouw. Van kop tot teen gebouwd uit enen en nullen dus. Maar toch dachten vele volgers een tijdlang dat ze van vlees en bloed was. 

Dougie Cross, directeur van een animatiestudio en CGI-expert, laat weten dat Miquela een combinatie is van een 3D-model en een echte mens. Bij iedere post kruipt er bijgevolg uren werk in om alle details zoals make-up en kleding zo levensecht mogelijk te maken. Ze draagt gedigitaliseerde outfits van Alexander Wang, Proenza Schouler en Balmain. Ook shoots voor V Magazine en Vogue zijn haar niet onbekend.

Maar haar echte die-hard fans zijn er nog steeds keihard van overtuigd dat ze honderd procent echt is. Hun theorie is dat Lil Miquela een alter ego is van een studente in de richting Beeldende Kunst. 

Laten we voorlopig er nog van uit gaan dat Lil Miquela nog steeds een A.I.-gegenereerde influencer is. In dat geval waren de animators tijdens het ontwerp van het decolleté-gedeelte blijkbaar in slaap gevallen.

Van twee kleine bytes gesproken…

https://www.instagram.com/p/CEXLLOOnkfc/

https://www.instagram.com/p/CESV77eH9Gk/

https://www.instagram.com/p/CEe2UOwH85B/

https://www.instagram.com/p/CEkSKpDH7AI/

https://www.instagram.com/p/CEFXgy1HF3-/

https://www.instagram.com/p/CD4lBgoH3hB/

https://www.instagram.com/p/CDjy-O_HJW-/

https://www.instagram.com/p/CC1c6BWHxSn/

 

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."