De snelheidsmeter van een Bugatti Chiron klimt tot 500 km/u. Niet verwonderlijk, want de hypercar heeft dan ook 1.500 pk onder de motorkap.

Als dat het geval is, dan moet de volgende espressomachine je hartslag zeker naar ongekende hoogtes brengen. Want het strakke design is volledig gebaseerd op dat van de Bugatti Chiron. Het interieur van de Chiron is uniek door zijn zeer smalle, lichtgevende boog tussen de twee zetels, hetgeen deze koffiemachine duidelijk weerspiegelt.

Het Franse automerk huurde de Portugese designer Fábio Martins in om het toestel te ontwerpen. Hij nam het concept van de Nespresso C100 Essenza en voegde er vervolgens elementen aan toe eigen aan de supersnelle bolide. Nespresso-capsules zijn dus een must om het ding te kunnen gebruiken.

Het ‘koetswerk’ van deze Bugatti Etiron espressomachine draagt net dezelfde blauw-zwarte kleuren, en het bekende hoefijzer radiatorrooster is ook van de partij. Bij de aankoop hoort zelfs een luxueuze koffer die qua stijl volledig aansluit met het cafeïnetappende apparaat.

Een kostprijs is er nog niet, daar de machine nog volledig in conceptfase is. Maar als je weet dat een Chiron bijna 2,5 miljoen euro kost, dan zou het pas echte straffe koffie zijn, mocht dit toestel voor een prikje de deur uitgaan.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."