Geestig eigenlijk, vooral omdat ze het hebben over ‘geen paniek’ te veroorzaken, maar eigenlijk doen ze met geknutselde montages precies het omgekeerde: zo maken ze ons stiekem nog wat banger voor corona.

De ziekenhuizen stromen stilaan vol met coronapatiënten: wie dat nog niet gehoord, gezien of gelezen heeft, die is doof, blind en nog analfabeet ook. Vandaar dat de maatregelen dringend strenger moeten worden, volgens virologen.

Volgens een huisdokter uit Veurne wil dat niet zeggen dat alle opgenomen coronapatiënten ernstig ziek zijn. Dokter Haelterman liet Twitter-gewijs weten dat er opvallend veel mensen met… hyperventilatie opgenomen worden de laatste dagen. Hoe dat komt? Mensen hebben lichte symptomen, testen positief, denken aan de doembeelden in de pers, geraken in paniek en gaan hyperventileren.

VTM doet aan de hand van, euh, handige montages dapper mee aan die paniekzaaierij. Eigenlijk valt het zelfs een beetje in de categorie ‘fake news’. Kijk maar.

[wcm_nonmember]

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

[/wcm_nonmember]

[wcm_restrict]

Zij interviewden voor het nieuws van afgelopen maandag de directeur van het Sint-Augustinus ziekenhuis in Antwerpen. De man legt uit, terwijl hij voor het ziekenhuis (buiten dus) staat, dat de corona-afdeling aldaar helemaal vol ligt. Hij zegt ook dat dit momenteel nog geen probleem vormt, omdat patiënten kunnen getransfereerd worden. Maar als die ziekenhuizen weldra ook vol gaan zijn, dan gaat er uiteraard wel een probleem zien.

“Zorgnet Vlaanderen volgt op de voet welke ziekenhuizen het kritische punt bereiken, maar ze willen daar niet over communiceren om geen onnodige paniek te veroorzaken”, aldus de nieuwsreporter nog.

Op dat moment laten ze de binnenkant van het ‘Sint-Augustinusziekenhuis’ zien. In de ziekenhuisgang zien we hoe personeel dat van kop tot teen ingepakt is, een coronapatiënt op een bed voortduwen.

Maar… we zien ook in die gang een bordje hangen, met een ‘uitgang’-symbool op. Naast dat symbool staat het woord ‘Uscita’.

Iemand die weet wat dit betekent? Wij wel. Da’s Italiaans voor ‘uitgang’. Dat beeld werd niet in het Sint-Augustinus gemaakt, maar wel in een Italiaans ziekenhuis…

Op die manier zaait VTM zogezegd geen paniek: door toch een heel klein beetje paniek te zaaien.

1

Image 1 of 2

[/wcm_restrict]

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.