Zon na regen voor Dina

Exact twintig jaar geleden doet Dina Tersago voor de eerste keer mee aan een miss-verkiezing. ,,Mijn moeder heeft mij ingeschreven omdat ik op dat moment gestopt was met mijn studies pedagogie en dus niets te doen had. Ik doe eigenlijk mee voor fun ”, zegt olijke Dina in de media.


Na die twee jaren pedagogie die ze zonder problemen voltooide, kwam Dina tot het besef dat dit niet de juiste keuze was. Inmiddels is ze aan een nieuwe studie begonnen: regentaat wiskunde en fysica en die wil ze zeker beëindigen.


De eerste twee selecties voor de Miss België-verkiezing zijn dan al achter de rug. De Miss Antwerpen-verkiezing vindt op 6 oktober 2000 plaats. ,,Ik denk bij elke ronde: we zien wel”, vertelt Dina verder. ,,Tot ik er sta. Dan ben ik wel wat zenuwachtig door de camera en de anderen errond. De meesten hebben wél ervaring met miss-verkiezingen of als model.”


Ze vindt de deelname aan de verkiezing wel een zeer goede leerschool. ,,Je leert jezelf goed kennen. En ik denk dat het belangrijkste is om persoonlijkheid te hebben en jezelf te blijven. Klink het niet, dan botst het.”


Voor Dina is het geen must om Miss België te worden. ,,Het is geen droom die in duigen valt, mocht ik niet winnen. Ik heb immers nog heel wat om op terug te vallen. Ik wil mijn nieuwe studies zeker voltooien en een goede lerares worden”, zegt ze nog in Het Nieuwsblad.

Het vervolg is gekend: ze wint die verkiezing met glans. Het is het begin van een (hopelijk) heel lange loopbaan in de media.


Zoals veel BV’s heeft ook Dina een vennootschap opgericht. Die vennootschap heeft voor boekjaar 2019 bij de balanscentrale enkele dagen geleden schitterende cijfers gepubliceerd. In 2018 was er nog een verrassend verlies.


De onderneming kampt – ondanks de mooie winst van vorig jaar – nog wel met een “overgedragen verlies”. Gezien de reserves van de vennootschap mag dat geen probleem zijn. Na regen komt inderdaad zonneschijn.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More