U maakt best goede foto’s met de smartphone. Maar voor speciale dingen heeft u nog steeds een reflexcamera nodig. Alleen is die best moeilijk te bedienen. Gelukkig is daar Arsenal.

U sluit Arsenal via USB aan op uw reflexcamera en bedient het toestelletje met de smartphone. Wanneer u de camera aanzet, zal Arsenal meteen op zoek gaan naar de ideale instelling voor de camera, rekening houdend met achttien verschillende factoren, zoals scherpte en diepte, sluitertijd, ISO, enzovoort.

Daarvoor doet Arsenal een beroep op een gigantische database met foto’s. Hij zoekt gelijkaardige foto’s en leidt daaruit de beste omstandigheden en instellingen af.

Blijkbaar zijn er best veel mensen op zoek naar een dergelijk toestelletje, want de Kickstartercampagne – die nog tot 22 juni loopt – bracht al meer dan 700.000 dollar in het laatje. Het vooropgestelde doel was 50.000 dollar.

Arsenal kost 150 dollar en dat is niet weinig. Critici vragen zich af of het nog leuk is om met een reflexcamera foto’s te maken, als alles toch al voor u gedaan wordt.

Maar als u op zeer korte tijd prachtige foto’s kan maken, heeft u natuurlijk meer tijd over om zélf van het uitzicht te genieten.

Gepubliceerd door Bert Pichal

Houdt van Belgische bieren, bordspelen en de Backeljau's.