AAGent plaatst zich voor de laatste voorronde van de Champions League.

 

Trainer Lalslo Böloni aan de deur zetten, was de shot adrenaline die AAGent nodig had op Rapid Wien opzij te zetten. De Gentse spelers zetten hun frustratie om in een 2-1 overwinnig tegen de Oostenrijkers. Ze kregen het niet cadeau.

De Wiener-jongens waren naar de Ghelamco Arena gekomen om te winnen. Het duurde een half uur vooraleer Gent in zichzelf durfde geloven. Dorsch kopte een voorzet van Kums binnen: 1-0. Hoop, geloof, opluchting bij Gent. Met die stand duiken de Buffalo’s de kleedkamer in.

Gisteravond werd nog maar eens bewezen dat voetbal niet alleen met de voeten, maar ook met het kopke wordt gespeeld. Samen door de storm, alsof ze niet tegen Wenen maar tegen Bolöni stonden te strijden. Afrekenen dus. En dat deden ze, al was het met de hakken over de sloot.

Chakvetadze werd neergehaald in de zestien en moest de strijd geblesseerd staken. De bal ging op de stip. Yaremchuk trapte de strafschop met wat geluk en via doelman Strebinger binnen. Een geschenk uit de hemel want in de laatste minuten kwam Rapid Wien langszij met een goal van Demir.

Een zucht van opluchting ging door de lege Ghelamco Arena. De Buffalo’s mogen zich opmaken voor een dubbele confrontatie met Dynamo Kiev, die in eigen huis AZ naar huis speelden met 2-0.

Wie gelooft, wordt beloond.