De immer lachende Rani De Coninck draait al een tijdje mee in het Vlaamse medialandschap. En dat is volkomen terecht.

Eind mei 1997 raakt bekend dat Rani (toen 26) een exclusiviteitscontract voor onbepaalde duur had ondertekend met VT4 (nu: Vier). Zij zal voor de commerciële zender van Nossegem vanaf september programma’s presenteren.

Natuurlijk wordt ze er ook financieel beter van. Rani: “Maar als ik het alleen daarom had gedaan, dan had ik de zenders tegen elkaar op laten bieden.”

Op dat ogenblik gingen er geruchten dat Rani, toen bijna vijf jaar BRTN-gezicht (nu: VRT) als presentatrice en omroepster, met concurrerende zenders praatte. “Ja, ik heb ook met VTM onderhandeld”, geeft ze toe in Het Belang van Limburg.

“Het was een zware beslissing. Vergelijk het met een huwelijk, daar moet je eerst ook goed over nadenken. Het belangrijkste is dat je vertrouwen hebt in degene met wie je in het huwelijksbootje stapt”, aldus Rani, die net als Chris Van den Durpel door Bart De Prez over de streep werd getrokken. “Ik heb in het verleden zeer goed met Bart gewerkt op de BRTN, hij heeft een visie op tv-maken en dat is nodig in deze branche,” aldus het nieuwe VT4-gezicht.

Vandaag is Rani nog steeds op tv en dat is een goede zaak. Zoals vele BV’s heeft ze haar eigen vennootschap.

In de laatste twee boekjaren werd telkens een mooie winst geboekt. De totale activa van de vennootschap bedragen bijna een half miljoen euro.