De auto is acht jaar oud, en kostte nieuw zo’n 12.000 euro minder.

In 2004 kwam BMW met de 1-serie op de markt: een auto die in dezelfde klasse dan pakweg de VW Golf viel. In die klasse was hij best speciaal: namelijk de enige hatchback met achterwielaandrijving.

In 2007 kwam een nog specialere variant van de 1-serie: de coupé. Die had nogal bizarre verhoudingen, aangezien hij exact even lang was als de hatchback, en het eigenlijk niet zo makkelijk was om een ‘kont’ toe te voegen aan die geringe lengte. Sommigen vonden ‘m bloedmooi, anderen vonden de 1-serie coupé gatlelijk.

Het neusje van de compacte zalm was de 1M coupé, met onder de kap een zes-in-lijn met 340pk en 450Nm. Veel werden er niet van verkocht in de enkele jaren dat-ie in productie was. Dat zorgt ervoor dat de exemplaren die er thans rondrijden redelijk waardevast zijn, maar deze Einer spant toch wel de kroon.

De 1M coupé in de kleur Valencia Orange deed gedurende zijn achtjarig bestaan amper 2.000 kilometer, en wordt nu per opbod verkocht. Op het moment van schrijven bedraagt het hoogste bod 70.000 dollar, wat overeenkomt met 61.500 euro. Oftewel ongeveer 12.000 euro meer dan-ie nieuw ooit kostte. En dat is toch wel opmerkelijk.

1

Image 1 of 15

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.