Niets beter dan u eens goed afreageren op een horde zombies. De nieuwste grote klepper in dat gamesegment is ‘Days Gone’. Het spel werd twee dagen geleden aangekondigd op Sony’s E3-persconferentie, en nu we de gameplaybeelden gezien hebben, kunnen we niet meer wachten.

Protagonist is Deacon St. John, een Hells Angel-achtig type dat moet zien te overleven in een wereld die twee jaar voordien bijna volledig verwoest werd door een pandemie. Hier en daar hebben mensen het overleefd, maar de overgrote meerderheid transformeerde in zombies.

Gelukkig beschikt Deacon over een heleboel skills die hij leerde tijdens zijn motorbende-periode. Die komen heel mooi van pas, want zowat alles en iedereen wilt u kapotmaken. Enorm leuk is het oog voor detail. Er zijn telkens verschillende manieren om bepaalde scènes te doorlopen, en ook het weer past zich willekeurig aan.

Dat in combinatie met de strakke graphics en de onheilspellende muziek maakt van deze game een waardig alternatief voor The Last of Us. De gameplaybeelden spreken boekdelen.

Gepubliceerd door Koen De Nef

Levensgenieter, luisteraar en leergierigaard. Alles en/of niets. En nog: Sans la musique, la vie serait une erreur. Tot daar zijn Frans.