Momenteel wordt het kleine plekje Sæbø in Noorwegen overspoeld met trailers en vrachtwagens, volgeladen met extreem duur productiemateriaal, snelle bolides en acteurs met een Brits accent.

Want deze ijzige vlakte wordt één van de spannende actieplekken die we te zien krijgein de nieuwe James Bond-productie. De voorlopig titelloze Bond 25 belooft dan weer een spektakelstuk te worden van de bovenste plank.

Ondertussen staan bekende merken netjes in de rij om een paar seconden in beeld te komen.  Zo betaalde het biermerk Heineken 60 miljoen euro om de geheime agent een beetje paardenpis te laten slurpen in Skyfall.  Maar op het vlak van autogerief zit het altijd helemaal snor in de Bondfilms. Miljoenen werden er op tafel gelegd om een James achter het stuur te krijgen in een Jaguar C-X75, Range Rover Sport SVR en Land Rover Defender Big Foot in Spectre.

In het vijfentwintigste avontuur van 007 mogen we naast de gewoonlijke verleidelijke Bond-girls weer wat product placement verwachten.

Champagne van Maison Bollinger, Bond is er verzot op en Hare Majesteit The Queen durft stiekem al eens haar lippen aan de fles te zetten. Het huis Bollinger streeft naar perfectie en doet dit al sinds 1829. Het continue streven naar perfectie begint natuurlijk bij de basis. 85 procent van de druiven komen van Grand Cru wijngaarden, die bovendien op een ecologisch verantwoorde manier verbouwd worden. Het champagnemerk heeft maar liefst 11 miljoen euro betaald, om weer te mogen verschijnen in Bond 25.

Maar den James lust ook weleens een drankje met een schuimkraag in plaats van altijd maar bubbels. Opnieuw zal het deze keer Heineken zijn die zorgt voor verfrissing, maar met iets minder budget: 31 miljoen euro. Niettemin een bedrag, waar je aardig een kater van krijgt.

Ook Land Rover zal weer van de partij zijn. Een van de producers, Cary Fukunaga, heeft op zijn Instagram al enkele beelden gedeeld. Hoeveel Land Rover moet betalen om in de film te verschijnen is niet duidelijk.

https://www.instagram.com/p/Bw4y4SUg-u4/?utm_source=ig_embed

Maar het automerk bij uitstek dat voor altijd met James Bond zal geassocieerd worden, is Aston Martin.  Welke type zal verschijnen in de nieuwe film houdt de productie nog geheim, maar de geruchten doen de ronde dat het de elektrische Aston Martin Rapide E zal zijn.  ‘Shaken, not stirred’ , ‘Electric,  not petrol’ dus. De achtervolging van bad guys moet ook wel lukken: de twee elektromotoren leveren 602 paardenkrachten, die de Rapide in 4 seconden naar een snelheid van 100 kilometer per uur katapulteren.

Samen met het horlogemerk Omega, single malt whisky The Macallan, kledinglijn Tom Ford en het Italiaanse zonnebrillenmerk Persol zijn deze merken goed voor een 85 miljoen euro. Niet slecht, als je weet dat hiermee meer dan de helft van productiebudget al is terugbetaald.

 Misschien kan Donald Muylle eens een telefoontje plegen naar M.I. 6?

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."