Dat de mens graag een stukje vlees lust wisten we al.  Maar als we onderstaande statistieken van World Economic Forum bekijken, blijkt dat we wel heel veel goesting hebben in een sappig vleesje.  Er lopen namelijk veel meer dieren voor consumptie op aarde rond dan er mensen zijn. We zijn duidelijk in de minderheid, maar we hebben we grote honger.

Er zijn zo’n negentien miljard kippen, anderhalf miljard koeien, een miljard schapen en een miljard varkens die klaarstaan om opgegeten te worden. De meeste van die dieren leven nog niet eens een jaar. Het aantal dieren dat we per jaar opeten is dus nog veel groter. Zo eten we met z’n allen vijftig miljard kippen per jaar. Dat zijn zeven kippen per persoon, per jaar.

Maar we zoeken ook ons eten in het water. Zo moet er per jaar ongeveer honderdvijftig miljoen ton aan vis en schaaldieren aan geloven.

De laatste vijftig jaar zijn er dubbel zoveel mensen op onze aardbol. Maar de afgelopen vijftig jaar is het aantal dieren dat we per jaar verorberen verdrievoudigd. Wat vooral opvalt is dat sinds de economische groei van China het land de grootste vleesconsument is geworden. Het varken is al een lange tijd het meest populaire dier waar we onze tanden in zetten, maar het ziet er naar uit dat kip binnenkort populairder zal worden dan het geliefde varken.

Onderstaande grafieken geven nog wat meer duidelijkheid.

1

Image 1 of 5