Behoorlijk wat centjes…

Het Formule1-seizoen is alweer afgelopen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat kerels als Max Verstappen helemaal niks meer doen. De Nederlander oefent namelijk al voor zijn volgend seizoen, op een race-simulator. Lekker lui in zijn badjas: dat showde hij eerder deze week op zijn Instagram. De mannen van TopGear vroegen zich vooral af hoeveel Verstappen zou neergeteld hebben voor zijn speeltje en ze zochten het uit.

De opzet van het stuur is van Leo Bodnar. Het type dat Verstappen gebruikt, kost 3.500 euro. Daar is het stuur niet bij inbegrepen: dat kost ook nog eens zo’n 2.500 euro.

Tuurlijk komen ook de Nederlandse racer zijn pedalen niet van bij Bart Smit. Wel van Heusinkveld. Die zijn net iets duurder: 1.079 euro voor een setje Sim Pedal Ultimate.

Geen IKEA-bureaustoel voor Verstappen. Wel een Playseat Sensation Pro chassis ter waarde van 1.899 euro, met daarin een F1 Red Bull Racing Playseat (1.099 euro) gemonteerd.

Tel daar nog de drie grote schermen bij die volgens TopGear 600 euro per stuk kosten en u weet: de ideale simulator kost in totaal 11.877 euro.

Kan het nog gekker? Zéker! Check deze lollige Belg maar.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.