Afgelopen zondag was het International Hamburgerday. U had dit kunnen vieren door een matige hamburger op te vreten in uw dichtstbijzijnde fastfoodketen.  Maar de echte kenner begaf zich naar het Nederlandse Zaandam, waar de duurste hamburger ter wereld gepresenteerd werd.

2050 euro…daar koopt u al heel wat Big Mac’s voor. Maar laten we eens de gebruikte ingrediënten van deze unieke hamburger overlopen. Japans dry aged wagyu , Oosterscheldekreeft,  foie gras,  witte truffel,  kaas van Remeker, Japanse fruittomaat (20 euro per kilo) en kaviaar. Het broodje zelf is een brioche met saffraan en bladgoud. That’s it? Nope!

Want een hamburger zonder saus is als Brussel zonder een betoging. De dressing bestaat uit een aftreksel van 35 kreeften, vanille uit Madagascar, saffraan, Jamaican Blue Mountain-koffie en vierendertig jaar oude sojasaus.

De bedenker van dat lekkers, is chef Diego Buik. Hij heeft hiermee ook meteen een plaatsje verdiend in het Guinness Book of Records.  Zijn volgende project? Het maken van een Hamburgerbijbel. Amen to that!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."