Niemand ligt er wakker van dat CEO’s van grote bedrijven maandelijks naar huis gaan met een stevig loonbriefje. Maar als we onderstaande grafiek bekijken is het loonverschil toch even schrikken. Het loon van de chef is soms wel 312 keer meer dan dat van de gemiddelde werknemer.

Natuurlijk verdienen CEO’s een hoger salaris dan hun medewerkers.Hun verantwoordelijkheden liggen hoger, ze werken constant onder druk en de extra kennis die ze moeten hebben valt niet te onderschatten.

Maar ook niet te overschatten natuurlijk. Staat hun loon nog in verhouding met de kwaliteit van hun werk? Is hun werk echt 312 keer moeilijker, zwaarder of intensiever? Je baas verdient op enkele uren even veel als jij op een gans jaar.

Wanneer is het dan misgegaan? In de jaren negentig nam de verloning van CEO’s  serieus toe, zo zien we in de cijfers van het Economic Policy Institute. Ze bekeken de salarissen van CEO’s en medewerkers van de 350 grootste Amerikaanse bedrijven en kwamen met onderstaande grafiek naar buiten. In 1965 verdiende een CEO gemiddeld 20 keer meer dan zijn werknemers. In de jaren negentig was dat al gestegen tot 344 keer. Onderstaande  grafiek geeft duidelijkheid.