Zuhal Demir (N-VA) opent het kampioenschap politieke spelletjes spelen

Kerncentrales dicht in 2025? Ok, dan geen vergunning voor de gascentrales.

 

In een interview op Radio 1 laat Zuhal Demir aan de Vivaldi-coalitie weten ze van N-VA geen cadeau’s moeten verwachten. “Ik ga het Vlaamse beleid niet aanpassen aan de nieuwe federale regering. Ik ben niet enkel regeringslid, ik ben ook N-VA’er”, aldus Demir. Zij wijst erop dat er in het Vlaams regeerakkoord 77 punten zijn waarvoor er een samenwerking met de federale regering nodig is en dat N-VA er zal op toezien dat die worden uitgevoerd, ook al zitten ze niet aan de federale tafel.

Voor de groenen heeft ze een specifieke waarschuwing wat betreft de kernuitstap. Ze herinnert hen eraan dat als zij de kerncentrales in 2025 willen sluiten, N-VA daar tegen is. “Ik ga de Vlaamse klimaatplannen niet wijzigen om dat mogelijk te maken”, aldus Demir. “Wie zal de bouw van nieuwe gascentrales betalen?” vraagt ze. “Ik zal erop toezien dat de energiefactuur voor de Vlaamse gezinnen en kmo’s niet stijgt. Bovendien zijn de vergunningen voor die gascentrales een Vlaamse bevoegdheid.” Met andere woorden: als de federale regering ons op andere punten niet steunt, zullen wij haar ook niet steunen door vergunningen af te leveren.

Het belooft een warme winter te worden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More