Taekwondo als helpende hand tussen de beide Korea’s. Als het aan Chungwon Choue ligt – de president van World Taekwondo – wordt dat idee werkelijkheid. 

Taekwondo is een van oorsprong Koreaanse sport die populair is in zowel Zuid- als Noord-Korea, al beoefenen beide landen een andere variant. Jarenlang was er op bestuurlijk niveau weinig contact tussen de twee. Tot een kleine vier jaar geleden, toen voor het eerst een Noord-Koreaans team voor een demonstratie naar het wereldkampioenschap van hun zuiderburen ging. Het Zuid-Koreaanse publiek reageerde enthousiast en Choue denkt zelfs dat de sport kan bijdragen aan de wereldvrede.

Voor alle duidelijkheid: taekwondo is een verdedigingssport, al betekent de naam ‘de weg van vuist en voet’. De positieve gezondheidseffecten van  deze sport kunnen niet voldoende onderstreept worden: een betere conditie, meer sociale contacten, een zinvolle vrijetijdsbesteding, de ontwikkeling van een talent, een gezonde uitlaatklep en meer welzijn. En in tegenstelling tot de profvoetballers gaan de ervaren zwarte gordels niet bij de minste tik liggen janken als een peuter.

Neem maar eens een kijkje naar volgende showdemonstratie van het Zuid-Koreaanse Taekwondo-team. Bestaat de Matrix dan echt?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=eSnEaoQeAqc

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."