Herinnert u zich het schandaal rond de pedofielenbende in Rochdale? Wel, Jayda Fransen – plaatsvervangend leider van Britain First – heeft een idee om komaf te maken met dergelijke beestachtigheden.

Tussen 2008 en 2010 werden 47 Britse meisjes verkracht en verhandeld door negen Pakistaanse moslims in Rochdale (vlakbij Manchester). De meisjes waren in die periode tussen 12 en 16 jaar oud en werden gedwongen om verschillende dagen per week seks te hebben met verschillende mannen per dag.

Hoewel een slachtoffer in 2008 naar de politie stapte en het horrorverhaal vertelde, werd ze niet geloofd door de politie. Achteraf werd vermoed dat de politie de zaak bewust niet dieper onderzocht uit schrik om als racistisch bestempeld te worden. In 2009 vertelde een ander meisje een gelijkaardig verhaal, wat uiteindelijk leidde tot de arrestatie van de volledige bende. Achteraf excuseerde de politie zich omdat ze het pedofielenschandaal veel sneller opgelost hadden kunnen hebben.

In de zomer van 2017 hield de extreemrechtse politieke partij Britain First een betoging in het hartje van Rochdale naar aanleiding van het pedofielenschandaal. Zo’n 150 tot 200 demonstranten scandeerden verschillende leuzen, zoals “moslim-pedo’s, off our streets!”.

Gezicht van Britain First is Jayda Fransen. Zij heeft een zeer duidelijke boodschap voor de laffe daders. “Wij willen echt dat die monsters worden opgeknoopt. Er zijn moslimbendes die aan grooming doen. Zwart, wit of Aziatisch: pedofielen moeten worden opgeknoopt. Dat is een van onze speerpunten. De doodstraf moet terug. Daar mogen ze me voor arresteren, maar dat willen de mensen.

Ook de leider van Britain First, Paul Golding, is overtuigd van dezelfde idee. “Vroeger hadden we hier de doodstraf. Moordenaars, terroristen, verkrachters en pedofielen belandden aan de galg. Die mooie Britse traditie willen we terug”, klinkt het.

De Nederlandse reporter Danny Ghosen liep mee in de bewuste betoging. Zijn ervaring (Danny demonstreert) is vanavond om 20u30 te zien op Canvas en VRT NU.