Zwarte dinsdag

Twee tieners laten het leven, Spanje verbreekt een triest record.

Vandaag verloren twee hele jonge mensen de strijd tegen Covid-19. In ons land stierf een meisje uit Gent aan de gevolgen van het coronavirus. In Londen stierf een jongen van 13. Hij zou gisteren nog maar zijn binnengebracht in het King’s College ziekenhuis in Londen.

Het coronavirus blijft verrassen en is wereldwijd onderschat. In Spanje wordt er een triest record verbroken, er sterven 849 patiënten op één dag. Het aantal besmettingen stijgt er ook weer feller. Voor de vierde dag op rij sterven er in Spanje nu meer dan 800 mensen per dag.

Ook in Italië is er – ondanks alle maatregelen – nog altijd geen verbetering. Het land telt nu bijna 12.500 coronadoden. De afgelopen 24 uur sterven er opnieuw 837 mensen.

In de VS lijkt er een tragedie in de maak. Nu al zijn er meer doden te betreuren dan in China. Het klimt naar de tragische top drie in de wereld met 3421 geregistreerde sterfgevallen. De snelheid waarmee het coronavirus daar slachtoffers maakt, is ongezien.

In China liggen nog altijd duizenden mensen in het hospitaal en het aantal nieuwe besmettingen neemt weer lichtjes toe.

Wereldwijd sluiten landen de grenzen. Iedereen incasseert de slagen en verwondingen van de onbekende en onzichtbare vijand. En we hebben maar één wapen: quarantaine.

De voorspellingen zijn somber. 2020 zal de geschiedenis ingaan als het jaar nul van het post-corona-tijdperk.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More