Zwarte man stapt uit wagen en mept 12-jarige witte, dansende knaap neer (video)

De taal van het dansen is universeel.

Het verenigt jong en oud, arm en rijk en ook zwart en wit. Vraag maar aan de Amerikaanse dansleraar Micheal ‘Crank’ Curry. Hij is de eigenaar van een dansstudio in Cape Girardeau, Missouri. Wit, zwart, geel, rood, paars,… maakt geen fluit uit. Zolang je maar de wil en motivatie hebt, zal mister Curry je de juiste dansbewegingen aanleren om het te maken.

Geschokt was dan ook zijn reactie toen tijdens een Facebook-livesessie één van zijn leerlingen brutaal en totaal onverwacht werd aangevallen. De aanval vond vorige vrijdag plaats rond 11u30 ’s avonds. De twaalfjarige Ethan – ver over zijn bedtijd – stond nog buiten de studio zijn beste bewegingen boven te halen, toen opeens een wagen aan de kant stopte.

Ethan gaf de passagier die uitstapte geen aandacht. De zwarte man leek even mee te dansen met Ethan, toen hij opeens uit het niets een sucker punch van jewelste uitdeelde aan de jongeman, om vervolgens te vluchten.

Ethan moest naar het ziekenhuis voor een hoofdwonde maar stelt het ondertussen goed. Ondertussen heeft de politie van Missouri de identiteit van de aanvaller achterhaald en wordt hij gezocht voor slagen en verwondingen.

Haatmisdrijf en puur zinloos geweld, klinkt het op social media.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More