Een kleurtje hebben en keihard tégen ‘Black Lives Matters’ zijn? Dat kan.

Wij spraken immers een tijdje geleden met Anthony, het product van een Belgische vader en een Congolese moeder, die Black Lives Matters-aanhangers maar jankers vindt. Maar Brenda de Witten, die doet daar nog een duchtig schepje bovenop. Volgens haar Twitter-profiel is Brenda geboren in Breda, studeert ze momenteel in Rotterdam, stemt ze op de rechtse PVV, en haat ze ‘Black Lives Matter’ en ‘Kick Out Zwarte Piet’.

Bovendien is Brenda – of was, intussen eigenlijk – een niet onknappe jongedame met een leuke bos krullen. Maar… je hoeft geen arend te zijn om te zien dat die profielfoto van watermerken voorzien is. ‘t Is namelijk een foto van iStock die je kunt aankopen, en die vaak gebruikt wordt als beeld bij artikels over tand- of haarverzorging.

Met haar eerste tweet twee dagen geleden – Hoi allemaal. Dit is mijn 1ste tweet ever. Ik ben zwart heet de Witten en HAAT BLM EN KOZP. Ik stem PVV en ben pro Trump. Zo dus kom maar op – knikkerde ze bijgevolg al direct keihard door de mand.

Maar Brenda met de nepfoto verdedigde zich: “Even voor iedereen, ik ben niet diegene op de foto. Zo zag ik er ongeveer 25 jaar geleden wel uit. Ze had mijn dochter kunnen zijn.”

Waarom ze een stockfoto plaatste op haar profiel? “Als je donker bent, maar het gedachtengoed van BLM niet volgt, word je met de dood bedreigd.”

Brenda – of zo – moet dus inmiddels al minstens ergens in de veertig zijn, als ze er vijfentwintig jaar geleden uitzag als een twintiger. Nu, dan vragen wij ons af: welke studies volgt zij, om nog steeds op de schoolbanken te zitten? Aan d’r posts te zien zal ‘t geen Nederlands zijn.

Maar intussen jaagt Brenda – of ze noemde zich zo – wel zowel links, rechts als averechts op de kast.

Haar profielfoto veranderde ze inmiddels. Daar vind je nu een zwarte poes. “Als jullie liever een foto van een zwarte kat zien geen probleem dan doe ik dat. Laat het me maar weten. Ik probeer zo eerlijk mogelijk te zijn maar ben voorzichtig geworden. Ik wil namelijk geen voorpagina nieuws worden. Hoop dat jullie dit snappen. Groetjes Brenda.”

Desondanks is ze toch aardig op weg om dat voorpaginanieuws wél te worden.

 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.