“Det ordnar sig”, zal de Zweed Leif Sundberg gedacht hebben en hij liet de Yankees een poepje ruiken.

American Ninja Warrior biedt de zwaarste en meest uitdagende hindernisbaan ter wereld voor mannen en vrouwen. Elk seizoen slagen er slechts een handvol kandidaten in om het parcours volledig af te leggen. De kandidaten die de finish behalen, komen uiteindelijk in de finale in Las Vegas te staan.

Tijdens de kwalificatierondes in Seattle mocht de Amerikaan van Zweedse afkomst Leif Sunberg een poging wagen. In het echte leven werkt hij als wetenschapper voor een groot farmaceutisch bedrijf. Maar in zijn vrije tijd is doet hij niets anders dan turnen en acrobatische oefeningen uitvoeren: vandaar ook zijn bijnaam ‘The Swedish Ninja’.

In het achtste seizoen van American Ninja Warrior raakte hij net niet gekwalificeerd omdat zijn voet even het water had aangeraakt. In seizoen tien eindigde hij pas op de 21ste plaats. Maar nu heeft hij eindelijk een finaleplaats beet voor seizoen 11. Met een ongelooflijke tijd van 58.75 seconden raasde hij door het hindernissenparcours. Enfin,  nog sneller dus dan een meegesleurd vriendje doorheen de Ikea.

De enige persoon die hem dit voordeed was Lorin Ball in American Ninja Warrior 7. 

Ach dan moet je ons maar eens bezig zien, als de schoonmoeder aanbelt.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."